Bevrijd je kaken en mond van spanning start 28 februari 2023

Nieuwe cursus: Bevrijd je kaken en mond van spanning

Binnenkort wordt er een cursus aangeboden, die gericht is op bovenstaand thema. De cursus is gebaseerd op Feldenkrais- en Cranio-principes en bestaat uit 5 lessen van een uur, om de twee weken.
In deze cursus leer je spanning in je kaken en lichaam snel herkenen, zelfs al loop je al jaren met onnodig veel spanning in je lichaam rond.
Juist het gaan herkennen is belangrijk om het patroon te kúnnen veranderen. Verandering van dit spanningspatroon zorgt ervoor dat je meer rust, gemak en veiligheid in jezelf kan gaan ervaren.

In deze cursus wordt heel specifiek de onnodige spanning in je kaken en mond onder de loep genomen.
Aangezien de mond (kaken-tong-lippen-keel) enorm veel connecties heeft met de rest van het lichaam, zul je zodra je mond/kaken gaan ontspannen, ervaren dat je hele lichaam gaat ontspannen!
Je gaat voelen dat spanning en dus ook ontspanning in je mond en kaken in nauwe relatie staan met bewegingen van je hoofd, je borst, wervelkolom en bekken. Eigenlijk in relatie staan met je 'hele zelf'.
Door je hiervan bewust te worden, kun je het patroon veranderen en kunnen spanning en pijn verdwijnen en nemen ontspanning en je prettig voelen het over.

Ontspanning, gemak en veiligheid in jezelf gaan ervaren is in de tijd waarin we nu leven, ongeveer het mooiste wat je jezelf kado kan doen.

Mocht je je afvragen wat veiligheid hiermee te maken heeft: zodra we onze kaken klemmen en kiezen op elkaar zetten, geven we aan ons zenuwstelsel het sein dat er gevaar is. Zodoende gaan we in de vecht-/vluchtmodus met alle gevolgen vandien: verhoogde hartslag, snelle oppervlakkige ademhaling en flink gespannen spieren. Het voelt niet meer veilig, het voelt als gevaar en dan kunnen angstgevoelens de kop opsteken.

Wil je graag uit dit spanningspatroon, meld je dan aan voor bovenstaande cursus.

Informatie betreffende de cursus 'Bevrijd je kaken en mond van spanning':

  • Startdatum: 28 februari 2023, laatste les 25 april 2023
  • Lestijd: 11.00 tot 12.00 uur, om de twee weken
  • Locatie: praktijk Mens-con-Sens, Hoofdstraat 48 in Maasbracht
  • Kosten: 80,- euro voor 5 lessen
  • Docent: Anja Stijnen
  • Aanmelden per e-mail of telefonisch 0475-466250
 

Introductiecursus Feldenkrais 6 december 2022

In een serie van 5 lessen, ga je door middel van zachte bewegingen, die je liggend uitvoert, meer in contact komen met je lichaam en je bewegingsmogelijkheden. 
Door meer in verbinding met je lichaam te komen, zul je ook meer met je gevoel, gedachten en conditioneringen in contact komen.
Als je de manier waarop je beweegt gaat veranderen, verander je tevens je voelen en denken. Er ontstaat zodoende een nieuwe kijk op jezelf. Hierdoor kunnen er nieuwe, beter passende mogelijkheden om met jezelf om te gaan tot je beschikking komen. Meer passend bij wie je wezenlijk bent.

De lessen zijn om de twee weken gepland op 5 dinsdagen van 11.00 tot 12.00 uur. We starten op dinsdag 6 december 2022, de laatste les is op 31 januari 2023.

De kosten voor deze 5 lessen bedragen 80,- euro.

De lessen vinden plaats in praktijk Mens-con-Sens.

Je kan je telefonisch, 0475-466250, of per e-mail  aanmelden.

Feldenkrais jaarcursus

Meer in verbinding met je lichaam en voelen komenHet Feldenkrais cursusjaar 2022-2023 start op maandag 12 september en op donderdag 15 september 2022.

Door aandachtig te bewegen
Ontdek je je tot nu toe onbekende potentieel en beweeg je uiteindelijk op JOUW manier door het leven.
Moeiteloos, in je eigen ritme, met plezier en verwondering.

De cursus is voor iedereen die nieuwsgierig is en op zoek naar verandering en uitbreiding van mogelijkheden.

Lees meer


Mens-con-Sens
Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie, Feldenkrais en Oefentherapie Cesar

Hoofdstraat 48 6051 AM
Maasbracht

T: (0031)475-466250
E:

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.