Breng Rust en Balans in je zenuwstelsel, start op 9 mei

Als ik aan mensen vraag 'wat heb je nodig?', dan is het antwoord in 8 van de 10 gevallen: ...'Rust...'
Rust is een onontbeerlijke bijdrage voor jouw welbevinden.
Willen we deze rust realiseren, dan moet de mens, die dit wil, bij en in zichzelf beginnen.

Dit kan door je zenuwstelsel in balans te brengen.
Ons autonome zenuwstelsel heeft twee systemen, die tegengesteld aan elkaar lijken, maar in werkelijkheid vormen ze een fantastisch team als ze in balans zijn.
Aan de ene kant hebben we het 'stresshormonen-makende deel', dat levensreddend is bij gevaar vanuit de buitenwereld. In een situatie waarbij je gevaar loopt, schiet dit systeem in een fractie van een seconde aan, waardoor o.a. het hartritme versnelt evenals de ademhaling, en alle spieren in het lichaam gaan aanspannen.
Dit alles zorgt ervoor dat we heel snel kunnen handelen, ons teweer kunnen stellen tegen het gevaar.
Normaal gesproken zal, als alles weer veilig is, de rust wederkeren en de 'stress' het lichaam verlaten.

Het is een ander verhaal, als er constant gevaar dreigt of lijkt te dreigen. En dat is in de huidige tijd vaak het geval. Via onze ogen, oren en 'voelsprieten', komen er constant beelden, berichten en gevoelens binnen, die ons willen laten weten dat er groot gevaar dreigt.
De 'stresshormonen-maker' staat dan constant hoog afgesteld, waardoor de rust niet weerkeert.
Dit resulteert in onrust, angst, slaapproblemen en....een minder optimaal werkend immuunsysteem. Het immuunsysteem kan zijn taak pas echt goed uitvoeren als het 'stresshormonen-makende deel' minder hoge toeren draait. Pas dan kan het 'rustbrengende deel' van het zenuwstelsel aan bod komen, waardoor we weer kunnen regenereren, herstellen en tot rust komen. Dit is ook levensreddend, maar dan voor de binnenwereld: voor alle cellen en organen.
Beide systemen hebben hun specifieke taak en zijn even belangrijk.

In rust komen lijkt misschien moeilijk, maar is wel degelijk mogelijk, door met je aandacht naar binnen te gaan en daar achter alle onrust de rust te vinden.
Om dit te leren heb ik een cursus van 5 lessen samengesteld, waarin je leert om op een uitermate zachte en weldadige manier steeds meer in rust te komen.
Er wordt gewerkt met zachte en kleine bewegingen, beginnend bij die gebieden in het lichaam, die een enorm netwerk in het zenuwstelsel hebben, zoals de handen, kaken en ogen.
Tijdens de lessen lig je, luister je en maak je zachte, kleine bewegingen, die je zenuwstelsel, lichaam en geest in een diepe rust en stilte brengen.

  • Wanneer: 5 dinsdagen van 11.00 tot 12.00 uur om de 2 weken, startend op 9 mei, de laatste les op 4 juli 2023
  • Waar: praktijk Mens-con-Sens, Hoofdstraat 48 in Maasbracht
  • Kosten: de totale cursus van 5 lessen kost 80,- euro
  • Docent: Anja Stijnen
  • Aanmelden: per e-mail of telefonisch 0475-466250

Introductiecursus Feldenkrais 12 september 2023

In een serie van 5 lessen, ga je door middel van zachte bewegingen, die je liggend uitvoert, meer in contact komen met je lichaam en je bewegingsmogelijkheden. 
Door meer in verbinding met je lichaam te komen, zul je ook meer met je gevoel, gedachten en conditioneringen in contact komen.
Als je de manier waarop je beweegt gaat veranderen, verander je tevens je voelen en denken. Er ontstaat zodoende een nieuwe kijk op jezelf. Hierdoor kunnen er nieuwe, beter passende mogelijkheden om met jezelf om te gaan tot je beschikking komen. Meer passend bij wie je wezenlijk bent.

De lessen zijn om de twee weken gepland op 5 dinsdagen van 11.00 tot 12.00 uur. We starten op dinsdag 12 september, de laatste les is op 7 november 2023.

De kosten voor deze 5 lessen bedragen 85,- euro.

De lessen vinden plaats in praktijk Mens-con-Sens.

Je kan je telefonisch, 0475-466250, of per e-mail  aanmelden.

Feldenkrais jaarcursus

Meer in verbinding met je lichaam en voelen komenHet Feldenkrais cursusjaar 2023-2024 start op dinsdag 5 september en op donderdag 7 september 2023.

Door aandachtig te bewegen
Ontdek je je tot nu toe onbekende potentieel en beweeg je uiteindelijk op JOUW manier door het leven.
Moeiteloos, in je eigen ritme, met plezier en verwondering.

De cursus is voor iedereen die nieuwsgierig is en op zoek naar verandering en uitbreiding van mogelijkheden.

Voor iedereen die ontdekkend wil leren wat het beste bij haar/hem past, en bereid is zich te laten leiden door het eigen voelen.

De Feldenkrais-lessen worden op deskundige wijze gegeven door Anja Stijnen.
Zij doet dit met veel liefde en invoelingsvermogen voor wat mensen beweegt.

Wanneer....

De Feldenkrais-groepslessen vinden plaats op dinsdagavond en donderdagochtend. Op dinsdag is er een groep van 19.30 tot 20.30 uur.
Donderdagochtend is er een groep van 9.30 tot 10.30 uur.
De lessen vinden wekelijks plaats met uitzondering van de schoolvakantie-periodes.
Je verbindt je in principe steeds voor 10 lessen en kan dan besluiten weer verder deel te nemen aan de volgende 10 lessen. Het is mogelijk om gedurende het jaar "in te springen".
Bij aanmelding ontvang je de data waarop de lessen plaats vinden.

Waar...

De lessen vinden plaats in praktijk Mens-con-Sens te Maasbracht.

Feldenkrais-Groepsles-tarieven....

Het tarief voor een les bedraagt 17,- euro.
Je verbindt je voor een cyclus van 10 lessen. In uitzonderingsgevallen kan hiervan na overleg worden afgeweken. Het lesgeld wordt bij de eerste les van de nieuwe cyclus contant voldaan.

Proefles....

Aan een les deelnemen is mogelijk om een beetje te proeven wat Feldenkrais voor je kan betekenen. Echter in één les krijg je slechts een zeer summier beeld. Ik adviseer om minstens 5 lessen te volgen om te 'proeven'. Hiervoor zijn de introductiecursussen, die een paar keer per jaar worden aangeboden zeer aan te raden.


Mens-con-Sens
Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie, Feldenkrais en Oefentherapie Cesar

Hoofdstraat 48 6051 AM
Maasbracht

T: (0031)475-466250
E:

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.