Skip to main content

Wat is Cranio Sacraal Therapie?

Het Cranio Sacrale lichaamswerk is een zeer effectieve methode om je op een ontspannende en zeer zachte wijze in balans te brengen. Zowel op fysiek-, emotioneel-, mentaal- als zielsniveau.

Dit werk kan je helpen, de zelfgenezende krachten in je te ondersteunen en daardoor je gezondheid te verbeteren.

Het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) wordt door hersenvocht (liquor cerebrospinalis) omspoeld, beschermd en gevoed. De cerebrospinale vloeistof speelt een zeer belangrijke rol in je lichaam. Ze wordt in het centrale zenuwstelsel geproduceerd en beweegt zich tussen de schedel (Cranium) en het heiligbeen (Sacrum) binnen een zeer gespecialiseerd membranensysteem.

Het Cranio Sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf, die overal op het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed.

Door verschillende oorzaken, die je lichaam negatief kunnen beïnvloeden (stress, psychische/emotionele problemen, ziekte, verwondingen, ongevallen) kan de vrije stroming van het Cranio Sacrale ritme belemmerd/verstoord worden. Hierdoor kunnen gemakkelijk lichamelijke blokkades ontstaan, die je gezondheid vervolgens negatief kunnen beïnvloeden.

Geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op