Skip to main content

Hoe werkt Cranio Sacraal Therapie?

Zachte aanraking brengt je in een diepe, weldadige rust en stilte, daar waar de heling ten diepste plaats vindt.

De cliënt ligt op een comfortabele behandelbank, indien gewenst ondersteund door kussens onder de knieën en het hoofd. Een Cranio Sacraalbehandeling komt het beste tot zijn recht indien de cliënt makkelijke, niet knellende kleding draagt. In de behandelruimte is het rustig, warm en sereen, zodat de cliënt zich veilig en op zijn gemak kan voelen en zich zodoende makkelijk kan overgeven aan dat wat zich laat voelen en zien binnen de sessie.

De behandelaar legt de handen zacht en respectvol op die gebieden van het lichaam die aandacht vragen, om zodoende het lichaam van de cliënt uit te nodigen tot ontspanning, het maken van ruimte en vrijheid. Veelal wordt aan de schedel, de wervelkolom en het heiligbeen gewerkt. Aangezien het Cranio Sacrale ritme over het hele lichaam voelbaar is, zal de behandelaar ook op andere plekken de frequentie en kracht van het ritme kunnen ervaren. Zodoende worden bewegingsverstoringen van bindweefsel, verkrampingen en disbalans binnen het lichaam vastgesteld en kan het lichaam worden uitgenodigd te ontspannen en weer in rust en balans te komen.

Tijdens een cranio-sessie wordt je aandacht naar je lichaam gebracht en voel je wat er zich in je lichaam afspeelt. Je komt uit je denken en gaat meer voelen. Je kan bijvoorbeeld tintelingen, rillingen, pulsaties, koude of warmte voelen of je gaat veel geeuwen, je ogen gaan tranen of emoties laten zich voelen en komen vrij. Tijdens een sessie vallen er ook stiltes. Stiltes waarin zich heel veel afspeelt in je lichaam en geest. Er vindt energetisch en emotioneel een opruiming plaats, een schoonmaak van lichaam, ziel en geest. Hierdoor ontstaat er weer ruimte in jezelf.

Misschien kun jij in deze tijd waarin zorgen en spanningen vaak de boventoon voeren, wel wat licht en helderheid op situaties waarin je verzeild bent geraakt, gebruiken.
Door helderheid en licht te werpen op patronen die onontwarbaar lijken, krijgen ze de kans om uit de knoop te geraken. Deze ontwarring gaat gepaard met opluchting, waardoor je vaak letterlijk weer vrijer kunt ademen. Je gaat je geleidelijk aan ruimer, vrijer en evenwichtiger voelen. Spanning verandert in ontspanning, verkramping in verzachting, zorgelijkheid in vertrouwen...

Binnen deze therapievorm, wordt het puur lichamelijke werk soms aangevuld met Somato Emotional Release. Indien de lichamelijke blokkade een emotionele oorzaak heeft die nog niet is opgelost, dan is het mogelijk om met het trauma 'in gesprek te gaan'.

Geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op