Hoe werkt Cranio Sacraal Therapie?

De cliënt ligt op een comfortabele behandelbank, indien gewenst ondersteund door kussens onder de knieën en het hoofd. Een Cranio Sacraalbehandeling komt het beste tot zijn recht indien de cliënt makkelijke, niet knellende kleding draagt. In de behandelruimte is het rustig, warm en sereen, zodat de cliënt zich veilig en op zijn gemak kan voelen en zich zodoende makkelijk kan overgeven aan dat wat zich laat voelen en zien binnen de sessie.

compilatie foto s Cranio

De behandelaar legt de handen zacht en respectvol op die gebieden van het lichaam die aandacht vragen, om zodoende het lichaam van de cliënt uit te nodigen tot ontspanning, het maken van ruimte en vrijheid. Veelal wordt aan de schedel, de wervelkolom en het heiligbeen gewerkt. Aangezien het Cranio Sacrale ritme over het hele lichaam voelbaar is, zal de behandelaar ook op andere plekken de frequentie en kracht van het ritme kunnen ervaren. Zodoende worden bewegingsverstoringen van bindweefsel, verkrampingen en disbalans binnen het lichaam vastgesteld en kan het lichaam worden uitgenodigd te ontspannen en weer in rust en balans te komen.

Binnen deze therapievorm, wordt het puur lichamelijke werk soms aangevuld met Somato Emotional Release. Indien de lichamelijke blokkade een emotionele oorzaak heeft die nog niet is opgelost, dan is het mogelijk om met het trauma 'in gesprek te gaan'.


Mens-con-Sens
Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie, Feldenkrais en Oefentherapie Cesar

Hoofdstraat 48 6051 AM
Maasbracht

T: (0031)475-466250
E:

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.